04 MAI | El món del perfum impregna el mes de maig

Barcelona, 3 d’abril de 2022. Amb la revolució sensorial de la primavera, el Beauty Cluster organitza una sèrie d’activitats destinades a projectar l’univers de l’olfacte, la perfumeria i la cultura de la bellesa, generant espais de coneixement i diàleg entre professionals i apassionats del sector de les fragàncies.

IV Barcelona Perfumery Congress 

El matí del 25 de maig, en el marc d’Hispack (Fira de Barcelona – Gran Via), tindrà lloc la IV edició del Barcelona Perfumery Congress. Un esdeveniment científic i tècnic on es combina la ciència de les fragàncies, la tecnologia de les aromes i la recerca relacionada amb la olfacción, patrocinat per empreses del sector com Iberchem, Eurofragance i Quadpack. I una ocasió única on reunir-se amb els professionals de la indústria de les fragàncies per a conèixer i compartir les últimes solucions en el mercat.

En aquesta ocasió, comptarem amb la participació d’experts nacionals i internacionals per a abordar temes com ara naturalitat, tendències, sostenibilitat, digitalització, regulació, biotecnologia i sensorialidad. Representants d’Iberchem, Lanzatech, IDAEA-CSIC, AirParfum, Eurofragance, Quadpack, Ventós i Olfasense seran els encarregats d’aportar valor a aquesta jornada, compartint el seu coneixement i expertise dins de la indústria de les fragàncies.

Pots consultar el programa complet i inscriure’t en el següent enllaç.

V Concurs Internacional de Perfumeria – Mouillette d’Argent 

Durant la posta de sol del 26 de maig, en col·laboració amb Ainea Perfums i l’Ajuntament de Teià, i amb patrocinadors de la talla de Lluch Essence, Iberchem, Eurofragance, Rafesa, CPL Aromas i Cosmo International Fragrances, el Beauty Cluster donarà a conèixer els guanyadors del V Concurs Internacional de Perfumeria – Mouillette d’Argent en una gala exclusiva en Ca l’Antiga (Teià).

Un concurs destinat a participants de qualsevol nacionalitat que desitgin donar a conèixer la seva capacitat creativa, i en el qual, en aquesta 5a edició, la rosa ha estat la protagonista. Els més de 80 perfumistas de 25 països diferents que van enviar les seves creacions, van haver d’incorporar aquesta nota olfactòria dins de les seves composicions.

El Jurat, presidit pel mestre perfumista Sr. Rosendo Mateu, i conformat per un grup d’experts en el món del perfum, el disseny, la gastronomia, l’art i els guanyadors de l’edició del 2021, ja han seleccionat els 12 finalistes.

En edicions passades, i sent conscients de la importància de donar visibilitat i protegir els perfumistas independents, es va incorporar la categoria freelance, per la qual cosa enguany, i seguint amb el mateix propòsit, els perfumistas han pogut presentar les seves creacions bé per a la categoria general, bé per a la de freelance, podent així optar al «Mouillette d’Argent» al millor perfum en tres categories: general, freelance i del públic.

Durant el mes de maig, es repartiran mostres d’aquests 12 perfums entre diferents punts, perquè tots aquells que desitgin emprendre un viatge a través dels matisos de la rosa, puguin acostar-se i votar el seu favorit.

Més enllà d’explicar el seu perfum a tots els assistents de la gala, els tres guanyadors, podran veure el seu perfum editat i lloc a la venda en algunes de les perfumeries més prestigioses del país.

Altres activitats divulgatives 

Biotecnologia: la nova frontera dels ingredients per a la perfumeria?” serà el títol de la taula rodona organitzada per NEZ i el Beauty Cluster per a la jornada del 24 de maig al matí. En aquesta taula rodona amb experts internacionals, es debatrà com la indústria de la perfumeria està adoptant la biotecnologia, i l’ampli ventall de possibilitats que s’obre per al proveïment d’ingredients.

Com cada any, el perfum, la eno-gastronomia i la cultura es donaran la mà en el marc del V Maridatge dels Sentits. Del 20 al 27 de maig, el municipi de Teià serà escenari d’activitats divulgatives i tallers, impulsades pel seu Ajuntament, i en col·laboració amb el Beauty Cluster. A més, al llarg d’aquests dies es podrà visitar l’exposició “El perfum és la joia” (CMC La Va unir – Teià), en la qual s’exposaran els 12 perfums finalistes del Concurs perquè tots aquells que ho desitgin, votin el seu favorit.