06 JUL | Cel·lebrat el Green Beauty Congress 2021

Barcelona, 6 de juliol de 2021. El Beauty Cluster, amb la col·laboració de Mentactiva, ha celebrat la tercera edició del Green Beauty Congress (GBC) en el que s’ha comptat amb 300 professionals virtuals registrats. El GBC es un fòrum de Cosmètica Natural 360º referent en el sector, amb el qual es pretén posicionar la cosmètica natural com una alternativa coherent i honesta en la indústria. En aquesta ocasió, s’ha apostat per a un format online a causa de les restriccions sanitàries actuals, donant a conèixer l’esdeveniment més enllà de l’àmbit nacional, i comptant amb la presència de ponents i assistents internacionals.

Durant aquests dos dies es va poder compartir i debatre sobretot els aspectes que envolten la cosmètica natural. Des de les noves tendències que venen amb força, com el blue beauty o la cosmètica en pols, fins a les diferents solucions d’innovació que van apareixent en el mercat, ja sigui en l’àmbit d’ingredients actius, formulació cosmètica o packaging. Sense deixar de banda la regulació vigent, i els reptes que tenen les marques a l’hora de comunicar els valors i claims davant d’un consumidor cada vegada més exigent i informat.

La sostenibilitat va tenir un paper rellevant al llarg de tot el congrés, es va abordar tant a nivell de processos i tecnologia, com de noves tendències i estratègia corporativa. Es va realitzar una àmplia revisió sobre les solucions verdes més actuals, per tal de ser més respectuosos amb el medi ambient, i no només mirar de compensar l’empremta de carboni. Un altre gran protagonista de la jornada va ser el CBD, tant a nivell regulatori com pel seu potencial seborregulador dins les fórmules cosmètiques per al tractament d’afeccions de la pell.

En l’actualitat, el respecte pel planeta, més que un requisit, s’ha convertit en una exigència per part dels consumidors, sobretot entre el públic més jove (generació Z). Aquest fet es veu reflectit en l’increment de solucions, com alternatives sòlides, l’ús de productes upcycling o la innovació respecte als materials de packaging per part de les marques. Durant la segona jornada del congrés, es varen conéixer i debatre totes aquestes àrees de la cosmètica natural en una taula rodona d’experts amb els principals agenes del sector.

Com a novetat d’aquesta edició, es va celebrar el primer Formulation Challenge; un repte de formulació en el que CBD, una vegada més, va ser el protagonista. Entre els tres finalistes seleccionats per l’organització, es va donar a conèixer la fórmula guanyadora l’últim dia de congrés. Soft Milky Cleansear d’Eugenia Álvaro, va ser l’afortunada, la qual va incorporar diferents solucions tractades durant el congrés, com ingredients upcycled i el cannabidiol.