07 MAR | Iniciada la 1ª Formació sobre la industria de la perfumeria


Barcelona, 07 de març de 2022.
El passat 11 de febrer, la Beauty Business School, entitat formativa de el Beauty Clúster, va arrencar amb el primer programa de llarga durada sobre la perfumeria i les seves aplicacions a Espanya. El viatge formatiu finalitzarà el pròxim 01 de juliol, articulant el coneixement a través de sessions presencials impartides per més de 30 professionals i experts.

Al llarg d’aquest mes de formació, els alumnes han pogut gaudir de sessions teòriques i pràctiques de la mà de grans professionals de la perfumeria, com l’antropòloga i fundadora de Ainea Perfums; Irene Gisbert; o el mestre Ramón Monegal, qui ens va guiar en un viatge cap a l’autèntic i el genuí, a la motivació i a la inspiració del màgic procés de creació d’un perfum. Aquestes sessions es combinen amb sortides de camp, com la ruta olfactòria per alguns dels establiments més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, la qual va tenir lloc el passat 26 de febrer.

Durant el mes de març, es durà a terme l’estudi de les diferents famílies olfactòries, donant a conèixer fins a 80 matèries primeres. “Per a mi és un plaer poder compartir la passió que sento pel món del perfum i estic encantada de poder participar en aquesta formació on em centraré en les notes balsàmiques i ambrades: Veurem els ingredients més característics, revelarem el seu origen, aprofundirem en els seus matisos olfactoris… en definitiva, ens submergirem de ple en aquestes famílies olfactòries perquè els assistents puguin sentir-les i viure-les plenament.” Va comentar Dolors Fargas, Màrqueting Manager en EMSA-Essències Moles i docent encarregada de donar a conèixer la família olfactòria Ambrada.

Aquesta iniciativa va sorgir de la necessitat d’ajudar a consolidar la indústria perfumística, que tan arrelada és al nostre país i, especialment, a Catalunya. I va ser possible dur-la a terme, gràcies a la col·laboració de professionals d’empreses com ara Perfumeria Júlia, CPL Aromes, Fragrance Science, Ravetllat, Cosmo International Fragance, Martiderm, RNB Cosmètics, Proquimia, entre moltes altres.