26 MAI | Barcelona, capital mundial de la perfumeria durant la BOW

  • Concentrarà una cinquantena d’activitats sobre perfumeria, ciència olfactòria i cultura de la bellesa del 28 de maig al 5 de juny.
  • Un esdeveniment multitudinari que, en la primera edició, virtual a causa de la pandèmia, va congregar a més de 2.000 participants.
  • Participaran ponents d’excepció com Josep Roca i tindrà lloc el IV Concurs Internacional de Perfumeria.
  • L’esdeveniment compta amb el patrocini d’empreses del sector com Iberchem, Eurofragance, Lluch Essence, Rafesa i Cosmo Fragrances.

Barcelona, 26 de maig de 2021. El Beauty Cluster, en col·laboració amb Ainea Perfums i l’Ajuntament de Teià, inaugura el pròxim 28 de maig un dels esdeveniments més esperats de l’any. La Barcelona Olfaction Week (BOW), que enguany celebra la seva segona edició, integra una cinquantena d’activitats que tindran lloc a la província de Barcelona i que projecta a la ciutat i al Maresme com la capital mundial del perfum durant una setmana.

Segons Eva Lluch, presidenta del Beauty Cluster i CEO en Lluch Essence: ‘La Barcelona Olfaction Week és la gran festa del perfum. Permet conèixer el perfum com a element cultural molt lligat al nostre país. El gran públic pot descobrir la importància del sentit de l’olfacte i la indústria projectar la importància que té per a l’economia i per a la societat

La setmana de la perfumeria compta amb grans ponents nacionals i internacionals entre els quals destaca la participació de Josep Roca (Celler de Ca Roca), d’experts de l’Agència Espacial Europea (ESA) que parlaran sobre l’olor dels planetes i de l’espai o de professionals internacionals que departiran sobre ciència olfactòria, tecnologia, sostenibilitat, l’evolució del consumidor o les tendències internacionals.

Entre les activitats de la BOW destaca el IV Concurs Internacional de Perfumeria – Mouillette d’Argent (Teià), el III Barcelona Olfaction Congress (Barcelona, virtual) i el IV Maridatge dels Sentits (Teià) en el qual es tractaran temes d’alt interès com la sostenibilitat, l’alta perfumeria i la perfumeria d’autor.

També es desenvoluparan diversos tallers de perfumeria i es mostrarà l’exposició “El perfum és la joia” (CMC La Unió – Teià) en la qual s’exposaran els 16 perfums finalistes del Concurs. A destacar l’exposició fotogràfica ‘Mirant els olors’ que es podrà visitar entre el 28 de maig al 6 de juny en Ca l’Antiga de Teià en el marc del IV Maridatge dels Sentits.

El concurs Internacional de perfumeria

En l’edició de 2021 s’han presentat 112 perfumistes de 25 països i els perfums finalistes podran ser votats pel gran públic tant a Barcelona (Isidro Cosmetics, Les Toppetes i Perfumeria Vall), com a Teià en la citada exposició i en Ca l’Antiga (Teià) que és la seu oficial del concurs.

Els guanyadors es coneixeran el 5 de juny en una gala exclusiva en Ca l’Antiga (Teià) el jurat del qual està compost per grans experts de la perfumeria, gastronomia, art i cultura, destacant la presència del mestre perfumista Sr. Rosendo Mateu, el Sommelier César Cánovas o la interiorista Susana Cots.

A més de triar-se els millors perfums, també es realitza un concurs addicional amb estudiants del programa Talent Creatiu i Empresa de la Generalitat de Catalunya que dissenyen els cartells del Maridatge dels Sentits, el Concurs de Perfumeria i el packaging dels perfums guanyadors de cada edició.

Paper rellevant d’Espanya en la perfumeria

Espanya és el segon exportador mundial de perfumeria i més del 60% del que es fabrica es realitza a Catalunya. A Catalunya hi ha prop de 600 empreses del sector de la cosmètica i perfumeria que facturen vora 10.000 milions de € i donen treball a 30.000 persones (font: Actualització Estratègica del sector bellesa a Catalunya – Generalitat de Catalunya, Departament d’Empresa i Coneixement i Beauty Cluster).

El consum de perfumeria a Espanya va ser de 1.310 milions de € en 2020, suposant una caiguda menor de l’esperat respecte a l’exercici anterior (13,3%) i deguda principalment als períodes de tancament de les botigues físiques (font: Euromonitor).