OBJECTIU DE LA FORMACIÓ

Vendre i sobretot créixer de manera sostinguda al mercat de bellesa i perfumeria és cada vegada més difícil. En aquesta formació coneixerem les claus de Màrqueting & Vendes de la mà de l’expert en gran consum. Aprendrem com llevar frens i impulsar les vendes amb claus aplicables en altres canals. Veurem com pensar de manera estratègica a través de les millors pràctiques provades a tot el món per millorar el màrqueting i les vendes.

A QUI VA DIRIGIT?

Aquest curs va dirigit principalment a persones que desenvolupen la seva labor en l’àmbit del màrqueting i vendes del sector de la bellesa. També és adequat per a altres àrees de l’empresa que vulguin conèixer les claus perquè un producte cosmètic tingui èxit en un lineal de gran consum. En aquest sentit, és indicat per a aquells que hagin de prendre decisions d’inversió per millorar les vendes de la seva empresa al canal (directors generals, directors financers, directors de màrqueting, etc.).

PONENT

Klaas Jan Van Timmeren, ha treballat per a les principals empreses mundials de Gran Consum; UNILEVER, PEPSI i DANONE com a Nacional Account Manager, Director de Màrqueting i Director General­­­. També ha treballat com a vicepresident de màrqueting gestionant equips en 12 països diferents per construir i executar plans de màrqueting & Vendes (posicionament, branding, promocions, etc.). Actualment treballa com a consultor i Interim Manager especialitzat en Gestió de Màrqueting i Vendes en la seva empresa  Innovtime. Addicionalment, ha desenvolupat productes OTC per al canal farmàcia, parafarmàcia, perfumeria i Gran Consum.

PROGRAMA

Dia: 5 de juliol
Hora: 9:30 – 12:30 (amb una pausa de cafè de 15 minuts)
Lloc: Acció – Passeig de Gràcia 129 (Barcelona)

INSCRIPCIONS

Places limitades. Gratuït socis del Beauty Cluster Barcelona. No socis: 250 € (IVA inclòs)

ORGANITZA

COL·LABORA

 

 

 

.