12 MAI | Adéu a Rosendo Mateu, mestre perfumista i assessor del clúster

Barcelona, 12 de maig del 2022. Durant el dia d’ahir el gran Mestre Perfumista Rosendo Mateu ens ha deixat. Rosendo Mateu era un dels pocs grans mestres perfumistes del nostre país. Durant 40 anys d’activitat professional a Puig va desenvolupar alguns dels perfums més icònics del sector. El 2017 ja va decidir emprendre i crear la seva pròpia firma de perfumeria d’autor amb el seu fill Juan.

Sempre obert a col·laborar i tornar-li al sector una part del que li havia donat, va impulsar en aquesta nova etapa la seva col·laboració amb associacions i entitats sense ànim de lucre. Ha estat membre del jurat del Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, membre del Consell Assessor del Beauty Cluster des del 2018 i president del jurat del Concurs Internacional de Perfumeria – Mouillette d’Argent des que s’iniciés també el 2018. El 2016 va ser, a més , la figura institucional que va obrir la primera edició del Barcelona Perfumery Congress i ha estat membre del jurat del Premi a la Millor Perfumeria d’Autor, en el marc dels Premis Perfumeria de l’Any organitzats per BeautyProf i Selectivo. Posteriorment, Rosendo Mateu va rebre altres reconeixements com el nomenament com a acadèmic de l’Acadèmia del Perfum el 2021.

Va destacar sempre, també, per la passió per compartir coneixement. Va ser un dels formadors del primer curs especialitzat en perfumeria que es va llançar el 2022 de la mà del Beauty Cluster, Beauty Business School i IQS.

La seva pèrdua deixa un buit immens a la indústria de la perfumeria i, especialment, entre la seva família, a prop i els que dia a dia han pogut gaudir de la seva companyia i saviesa perfumística. Tots ells li donaran un darrer adéu el proper dissabte 14 de maig de 2022 al tanatori de Mataró.