CELEBRADA LA JORNADA SOBRE PELLS SENSIBLES

5 de juny de 2018. El Beauty Cluster Barcelona (BCB) va organitzar la jornada de “Recerca i reptes en pells sensibles” amb més de 100 assistents de perfils tècnics i especialistes en el sector. En la sessió van col•laborar diverses entitats com Quimibios, ACCIÓ, La Fundació Bosch i Gimpera, Eurofins, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, imFarmacias, MartiDerm, Quirónsalud Barcelona, Rahn, a més de la Universitat de Barcelona i la Universitat Carlos III de Madrid.

Durant la jornada, es va analitzar l’estat de les publicacions científiques sobre pells sensibles publicades, en la qual es destacava que una alteració de la funció protectora de la pell o una predisposició genètica, poden donar lloc al desenvolupament de la pell sensible. Així mateix, es va contextualitzar com l’activació anormal de receptors sensorials de la família de les proteïnes TRPV pot donar lloc al desenvolupament d’aquesta síndrome i de quina manera el sector cosmètic ofereix solucions específiques adaptades a totes aquestes recerques.

Finalment, en la trobada també es van presentar estratègies in vitro per detectar al•lergògens de contacte, l’impacte de la impressió 3D de pell a nivell cosmètic i finalment, els tests objectius per validar claims de productes dirigits a pells sensibles.

La sessió es va tancar amb una taula rodona que va incidir en la necessitat de realitzar més recerca, no només a nivell bàsic, que permeti definir mecanismes a nivell molecular causants del desenvolupament de la síndrome de la pell sensible.