Celebrat el Hair Care International Congress

  • El Beauty Clúster Barcelona ha celebrat el primer congrés científic-tècnic de cosmètica capil·lar que té lloc a Espanya.
  • El HCIC ha congregat a Barcelona a ponents internacionals i més de 150 professionals de la indústria de la cosmètica capil·lar.
  • L’èxit del congrés permetrà posicionar-lo com un referent internacional al llarg de futures edicions.
Barcelona, 26 de setembre de 2019. El Beauty Clúster Barcelona ha organitzat el Hair Care International Congress (HCIC) que ha tingut lloc a la ciutat de Barcelona i al qual han assistit 150 professionals de tot el món del sector de la cosmètica capil·lar.

Imatge: La doctora Patricia Gisbert inaugura el HCIC 2019
El congrés, que ha comptat amb el suport de les empreses Inquiaroma, Lipotrue i Quimibios, s’ha desenvolupat a la Barcelona School of Management i ha inclòs ponències magistrals, un espai per pòsters cientificotècnics i la presentació de novetats per part de les empreses patrocinadores.

Imatge: Moment de networking a la zona expositiva del HCIC 2019
L’esdeveniment ha comptat amb un ampli portafoli d’experts nacionals i internacionals entre els quals han destacat el professor Desmond Tobin d’UK i el professor Trefor Evans d’Estats Units.

La intervenció del Prof. Tobin ha estat marcada per la investigació de gens responsables de pigmentació tant en pell, com en cabell i com aquesta pigmentació ha evolucionat al llarg dels anys. A més ha destacat recents estudis realitzats pel seu equip d’investigació referents a la redistribució de la melanina a nivell cecular, durant el procés de diferenciació dels queranocits.

D’altra banda, el Prof. Evans va il·lustrar a l’audiència sobre com es pot aplicar la física i la llei de Hooke, per estudiar l’estructura interna del cabell, mitjançant propietats mecàniques de tensió. Aquesta aplicació permet avaluar els danys interns del cabell des d’un punt de vista físic.

Camps tan diferents com la física, la química, l’espectroscòpia, la genètica o la biologia molecular, han donat pas a un gran nombre de ponències, totes elles centrades en l’estudi i millora del cabell. En aquestes ponències es van tractar temes tan diversos com la microbiota, l’estrès, el paper dels lípids capil·lars amb el pas del temps, el benefici de la producció de proteïnes en plantes per al cabell, aplicacions de nous biosurfactantes, emol·lients, pèptids o sistemes d’alliberament, les característiques ètniques de cada cabell, la utilització de noves tècniques per a la seva anàlisi com la llum polaritzada o provinent de sincrotró, coloració i decoloració o mercats i tendències.

Imagte: El professor Desmond Tobin en un moment de la seva intervenció
Des del Beauty Cluster la celebració del congrés respon a la necessitat de crear un esdeveniment de qualitat que sigui un punt de trobada del món de la investigació, desenvolupament i innovació en cosmètica capil·lar. Sorgeix després d’un intens treball en col·laboració amb diversos socis (CTC, EG Active Cosmetics, cosmeticsinMind i Symrise) en el desenvolupament de coneixement en l’àmbit del exposoma i la seva aplicació en cosmètica capil·lar (Hair Exposome).