Celebrat el Concurs Internacional de Perfumeria

Teià, 26 de maig de 2018. Coincidint amb la segona edició de el “Maridatge dels Sentits”, Teià ha celebrat el primer Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent. El certamen, patrocinat pel Beauty Cluster Barcelona, ha consistit en un esdeveniment de caràcter anual dirigit a perfumistas professionals de tot el món que han volgut donar a conèixer la seva capacitat creativa.

Irene Gisbert, perfumista i Cofundadora de Ainea Perfums i Rosendo Mateu, Mâitreperfumista

El jurat del premi ha estat presidit per Rossend Mateu, Maître perfumista, i també han format part: Àlex Susanna (escriptor, poeta i promotor cultural), César Cánovas (sommelier – Monvinic. Millor sommelier d’Espanya 2006), CharoMoreno (directora de la revista BeautyProf), Marina Barcenillas (Perfumista i astrònoma. Fundadora de MBparfums. Premi al millor perfum independent de la Fragrance Foundation 2016), Ernesto Collado (perfumista, actor i creador. Fundador de Brau Nas), Irene Gisbert (perfumista i antropòloga. Cofundadora de Ainea Perfums).

El lliurament de premis ha tingut lloc a l’Espai d’art Ca l’Antiga. Ha estat presidida per l’Alcalde de Teià, D. Andreu Bosch i dirigida per Ivan Borrego, gerent del Beauty Cluster Barcelona. Per a aquesta primera convocatòria, els perfums que s’han presentat han contingut almenys una de les tres essències que produeix el taronger: el neroli, que s’aconsegueix dels pètals de flor del taronger; el petitgrain, oli essencial de les fulles del taronger; o la taronja, que s’obté de la pell del fruit. Un total de 14 perfumistas de 4 països diferents s’han presentat al concurs.

Exposición de los perfumes que se presentaron al concurso

Durant la gala, a la qual han assistit un centenar de persones, Rosendo Mateu com a president del jurat ha lliurat el premi al millor perfum. Després d’una complexa deliberació a causa del gran nivell dels perfums presentats, ha estat premiat ‘Al Zahir’, creat per Alberto Fernández, un jove londinenc establert a Barcelona. El guardó del públic, que ha estat per votació oberta entre els veïns de Teià i tots els assistents a el “Maridatge dels Sentits”, ha estat per al perfum ‘Bal d’Oranger’ creat per la perfumista de París Ane Institutor que ha obtingut prop del 50% dels més de 200 vots emesos. El guardó del públic ha estat lliurat per Montse Martí, presidenta del Beauty Cluster Barcelona. Tots dos guanyadors han rebut com a premi una reproducció de plata d’una Mouillette creada per a l’ocasió per RocMajoral, de la Joeiria Majoral, i patrocinat pel Beauty Cluster Barcelona.

Alberto Fernández, perfumista guanyador del guardó del jurat

Tots els participants han rebut un diploma acreditatiu de la seva participació, un regal del Beauty Cluster Barcelona i un Mouillette de ceràmica commemoratiu del concurs.
Després d’una primera edició que ha conclòs amb un gran èxit d’assistència, repercussió i qualitat dels perfums presentats per perfumistas internacionals, l’organització ha començat ja a treballar per definir l’edició que tindrà lloc en 2019 i en la qual es tornarà a implicar activament el Beauty Cluster Barcelona i les seves empreses especialitzades en el camp del perfum i del món olfactori.