Comunicat oficial últimes mesures covid a Catalunya

El sector de la bellesa insta al Govern de la Generalitat a permetre la reobertura dels centres d’estètica professional

El sector de la bellesa i cura personal és un sector dinàmic, generador d’ocupació, intensiu en innovació i plenament conscienciat de la importància de treballar units enfront de la pandèmia que està afectant a les persones i a les empreses.

Des del principi de la pandèmia el sector ha mostrat el seu compromís amb accions contínues de suport als professionals sanitaris i els hotels medicalitzats, mitjançant donacions econòmiques, de gels hidroalcohòlics, productes hidratants, sistemes de protecció EPI i altres formes diverses de col·laboració. Així mateix, el sector ha treballat intensament per establir espais de treball segurs pels seus professionals i ambients higiènics i amb garantia sanitària per a tots els seus clients.

Després del final de l’estat d’alarma, els centres d’estètica professional van procedir a realitzar una gran inversió econòmica per adaptar-se a uns estrictes protocols de funcionament higiènic-sanitaris determinats per la patronal (Stanpa) i garantir així la seguretat de clients i treballadors. L’adaptació dels centres els ha permès posicionar-se com un dels espais més segurs per als seus clients no havent-se detectat cap brot específic associat a un centre.

El tancament de 15 dies iniciat el passat 15 d’octubre per la Generalitat de Catalunya no obeeix a cap estudi o anàlisi objectiva que demostri que puguin generar un major risc que altres tipus de negoci que s’han mantingut oberts. Aquesta decisió, a més de l’evident impacte econòmic, estigmatitza els centres d’estètica professional i no ofereix una imatge fidel de l’entorn assegurança sanitària que representen.

A més, el tancament amenaça a Catalunya la viabilitat de milers de centres que són petits negocis impulsats majoritàriament per dones autònomes emprenedores. D’altra banda, els centres contribueixen al benestar i la salut d’una població que, després de set mesos de pandèmia, ha patit un impacte físic i emocional enorme tal i com constaten diferents estudis publicats. En la situació actual de risc de saturació dels centres d’atenció de salut pot ser contraproduent tancar espais que permeten contribuir al benestar emocional de les persones, la seva higiene i salut.

Des del Beauty Cluster, en representació de la cadena de valor del sector de la bellesa i cura personal, sol·licitem al Govern de la Generalitat de Catalunya que reconsideri la mesura i permeti la reobertura dels centres d’estètica professional complint les mateixes condicions que la resta dels establiments comercials.

Així mateix, es sol·licita que en futures adopcions de mesures davant la pandèmia es tingui en consideració l’anteriorment exposat i es compti amb les entitats de el sector per disposar d’informació contrastada que permeti prendre les millors decisions davant d’una pandèmia davant la qual tots tenim de treballar units per vèncer-la.