¿Cosmètica online, mateix comportament totes?

Barcelona, 29 de gener de 2020. El BCB ha organitzat una jornada sobre el comportament de compra online de cosmètica amb una assistència de més de 70 persones, en la que s’ha presentat l’estudi europeu realitzat per Photoslurp durant el darrer any.

Quatre són els reptes que enfronta el sector a l’hora de comercialitzar productes en el canal online: funcionalitat del producte, beneficis que ens aporta, client poc fidel a la marca i al producte i capacitat per a inspirar al consumidor (incorporació de la marca a la seva rutina). Els productes més venuts pertanyen a la cosmètica de color, essent els pinta-llavis la preferència per les consumidores espanyoles (més del 60%). Missatges com; “productes per a pells sensibles”, “no testats en animals” i de “comerç just”; regeixen les decisions de compra de les consumidores. La geografia i edat de les usuàries són factors clau i determiants en els hàbits de consum.

Durant la sessió, es va destacar la importància de definir i establir el “buyer persona” per a crear l’estratègia de marketing més adequada. A més, es vàren presentar les dades dels principals marketplaces en Oral Care i es vàren donar a conéixer els detalls i novetats de l’edició del Mobile World Congress d’enguany.