Una de les organitzacions beneficiades és espanyola i va ser elegida per una empleada de Vila-real.

Elena Mezquita, empleada a Vila-real, va proposar un dels projectes escollits

Castelló, 1 d’agost de 2022 – Des de donacions per donar suport a projectes socials locals, fins a ajuda humanitària d’emergència per a zones en crisi i donacions en espècie per a organitzacions benèfiques. El grup Zschimmer & Schwarz, la filial espanyola del qual es troba a Castelló, pensa a nivell global i ha engegat projectes per ajudar localment gràcies a les propostes dels seus empleats.

Tres van sorgir des de Castelló i un va tirar endavant. Gràcies a la proposta d’Elena Mezquita, empleada a Vila-real, es destinarà una donació a Ajuda’m 3D, organització que fabrica mans i braços protètics impresos en 3D i els subministra gratuïtament a persones amb discapacitat de tot el món. L’ajut econòmic es rebrà a finals d’any.

Amb motiu del 125è aniversari del grup, el 2019 Zschimmer & Schwarz va crear un programa benèfic per iniciativa de les famílies accionistes. S’invità tots els treballadors del món a proposar iniciatives locals que l’empresa pogués donar suport a una donació.

Aquest 2022, aquesta campanya ha entrat en una segona ronda i es repetirà cada dos anys a partir d’ara. En total, es van convocar més de 1.500 empleats de totes les seus nacionals i internacionals perquè presentessin projectes a la seva regió que els resultessin necessaris. Entre els projectes presentats aquest any, se’n van seleccionar set, els quals rebran en conjunt una suma de 50.000 euros.

El programa engegat per la companyia contribueix a diversos àmbits dirigits a totes les generacions. A Alemanya s’ha aprovat el finançament d’un cargol d’Arquimedes per a un parc infantil de Braubach; la donació perquè un complex residencial de gent gran pugui comprar un desfibril·lador a Bendorf; o l’ampliació de la via natural protegida del paisatge de Muldental i Chemnitztal. Gràcies a la iniciativa d’una empleada, es donarà suport a un laboratori escolar de la Universitat de Coblenza-Landau, que té per objectiu entusiasmar nens i joves amb les ciències naturals.

A Itàlia es recolzarà el tractament de nens i joves discapacitats, especialment dels que pertanyen a famílies amb baixos ingressos, en un centre de rehabilitació de la província italiana de Novara. Una residència de gent gran i de la tercera edat de Livorno Ferraris, rebrà una nova cuina i un menjador.

La responsabilitat social i la sostenibilitat “formen part de l’ADN de l’empresa familiar Zschimmer & Schwarz des de la seva fundació”, tal com expressen des de la companyia química. Tot i que la campanya benèfica recolza projectes regionals a les seus de l’empresa cada dos anys, el grup sempre manté un enfocament global cap a les persones més necessitades.

Aquest any, les famílies accionistes han donat 50.000 euros en ajuda per a emergències a l’organització alemanya Aktionsbündnis Katastrophenhilfe per ajudar Ucraïna. A més, van lliurar a altres organitzacions benèfiques donacions en espècie dirigides a aquest país per un total de 60.000 euros.

Dietmar Clausen, Director Financer de Zschimmer & Schwarz, explica que posar a les persones en primer lloc, el respecte i la cura mutua per a tothom, ha estat al cor del grup des de la seva fundació el 1894. “L’èxit comporta responsabilitat, i les empreses reeixides tenen una responsabilitat amb la societat, cosa que sempre complirem”, afirma Clausen.

L’accionista de Zschimmer & Schwarz Gisela Rochow ja mira el futur de la campanya de donacions i afirma: “Ningú entén millor la situació de les nostres seus que els nostres empleats locals. Ells ens proporcionen una important informació perquè puguem ajudar la gent de manera directa i senzilla”.

Després de l’èxit de la primera campanya de donació el 2019, l’empresa va decidir ràpidament que s’havia de repetir a intervals regulars. A l’any del primer aniversari de l’empresa, es van seleccionar 14 projectes per rebre un suport total de 200.000 euros. Entre ells, el projecte presentat per Rosa Carda, empleada a Vila-real, gràcies al qual l’Associació d’Esclerodèrmia de Castelló (ADEC) va rebre 8.000 euros destinats a ajudar els afectats per aquesta malaltia rara.

Zschimmer & Schwarz fabrica i comercialitza productes químics especialitzats pels sectors de ceràmica, tèxtil i fibres, productes de neteja, cosmètica i altres sectors industrials. El grup empresarial està format per 29 empreses a 17 països dels cinc continents, 22 de les quals compten amb instal·lacions de producció pròpies. La seva filial espanyola a Vila-real compta amb una plantilla de 57 treballadors.