Vytrus Biotech, la companyia especialitzada en principis actius derivats de cèl·lules mare vegetals per a la indústria cosmètica, llança QUORA NONI™ biomics, un nou actiu que rejoveneix la microbiota per assolir una pell més jove.

A la fira Cosmetorium 2022 a Barcelona, Vytrus ha presentat un nou concepte per primera vegada en cosmètica: revertir l’envelliment de la microbiota per millorar els signes de l’envelliment a la pell mitjançant un actiu 100% natural basat en biotecnologia vegetal. En el marc de la fira el passat 28 de setembre, la companyia ha estat guardonada amb la primera posició als Premis Cosmetorium 2022 (Fórmula sostenible i natural) amb la seva fórmula Purple rain, una innovadora mascareta per rejovenir la microbiota que inclou aquest nou ingredient .

Vytrus ha estudiat el rol de la microbiota a l’envelliment cutani i com la nostra població microbiana canvia i envelleix amb el pas del temps, afectant negativament l’aspecte de la nostra pell. Els bacteris de la pell es comuniquen a través d’un sistema anomenat Quorum Sensing que genera comportaments coordinats que poden tornar virulents als nostres bacteris. Quan això passa, es produeix un desequilibri microbià que condueix a la generació de molècules que poden danyar la nostra pell, els anomenats Marcadors de Bioma Senil (marcadors pro-envelliment).

QUORA NONI™ biomics desplega una estratègia vegetal per modular aquests comportaments bacterians a la pell, reequilibrant la microbiota i promovent els Marcadors del Bioma de la Joventut. Aquest mecanisme (Quorum Quenching) rejoveneix la pell rejovenint la microbiota cutània i aporta propietats beneficioses tant en pells madures com joves (testat clínicament):

  • Microbiota reequilibrada i més jove
  • Millora de les arrugues en pells madures
  • Reducció de porus i envermelliment de la pell
  • Estimulació del sistema immunològic de la pell (millora de la β-defensina)
  • Efecte reafirmant i perfeccionador de la pell

Aquest actiu trasllada a la nostra pell les propietats d’una planta amb propietats molt beneficioses (Morinda citrifolia, també anomenada Noni), reduint els signes d’envelliment cutani produïts per l’envelliment de la microbiota cutània: un nou enfocament de la cura de la pell que es basa al poder de la naturalesa i una matèria primera sostenible procedent de la biotecnologia.