EL BEAUTY CLUSTER CELEBRA LA SEVA ASSEMBLEA GENERAL 2020

  • El Beauty Cluster, que agrupa a més de 200 empreses del sector de la bellesa, ha celebrat en format online l’Assemblea General Ordinària 2020
  • Durant l’acte s’ha presentat el tancament positiu de l’exercici 2019 i les accions i activitats de 2020, destacant l’activitat del clúster durant el confinament per donar suport al sector
  • Álex Vallbona, director general de Birchbox en Europa, ha estat nomentat president i Eva Lluch, CEO de Lluch Essence, i Elena Grau, CEO de EG Active Cosmetics, com vicepresidentes. S’ha incorporat a la Junta, en qualitat de vocal, Justo Peydro Aznar, CEO de Laboratorios RNB
  • Durant l’Assemblea s’han anunciat els projectes i objectius previstos per 2021, relacionats amb la innovació, internacionalització, interconnexió i formación en el sector.

Barcelona, 17 de setembre de 2020. El Beauty Cluster, entitat fundada el 2014 i que agrupa a 200 empreses espanyoles de la cadena de valor de la bellesa, ha celebrado la seva Assemblea General Ordinària 2020.

Durant l’Assemblea s’han exposat els resultats de les més de 80 activitats de 2019, els diferents projectes en curs i les accions realitzades i previstes. Entre els projectes compartits destaca el portafoli de formacions llançades i previstes per l’entitat formativa del clúster (Beauty Business School), les noves fases del marketplace empresarial llançat aquest mateix any, la consolidació del procés de digitalització del clúster iniciat el 2019 i la internacionalització d’activitats com el Beauty Innovation Days o la Barcelona Olfaction Week.

Durant l’acte, també es va procedir al nomenament d’Àlex Vallbona, director general de Birchbox en Europa, com a presidente recollint el testimoni d’Elena Grau (EG Active Cosmetics) que va assolir el càrrec de vicepresidenta. Eva Lluch, CEO de Lluch Essence, va ser nomenada vicepresidenta. Es va anunciar també la incorporació a la Junta, en qualitat de vocal, de Justo Peydro Aznar, CEO de Laboratorios RNB.

Va destacar la presentació de l’activitat i properes fases de la xarxa internacional de clusters Global Cosmetics Cluster, de la que el Beauty Cluster Barcelona n’és entitat fundadora i membre de la Junta de Govern. Gràcies al recolzament econòmic de la Comissió Europea (European Comission – EASME – Executive Agency for SMEs) permetrà al clúster accedir a fons per donar suport a l’exportació de les pymes del sector en col·laboració amb altres associacions de França, Portugal, Itàlia, Turquia i Rumania.

Així mateix, a més de repassar les activitats realitzades el 2020, s’han destacat les accions dutes a terme en el marc del confinament. Durant el mateix, el BCB va realitzar més 40 activitats online per mantenir connectada, informada i activa la indústria de la bellesa. Més de 6.000 persones vàren participar en aquestes activitats.

El clúster va créixer un 25% el 2019 en número de socis i acumula un 15% de creixement el 2020. Des de la seva fundació el 2014 el Beauty Cluster ha acumulat un creixement mig anual del 40% en número de socis i volum econòmic.

SOBRE EL BEAUTY CLUSTER BARCELONA

El Beauty Cluster Barcelona és un clúster privat transversal del sector de la bellesa integrat per 200 empreses espanyoles de toda la cadena de valor. Constituïda el 2014, l’associació treballa per impulsar la competitivitat del sector a través de la innovació, internacionalització, el networking i la formació. Disposa d’un marketplace B2B propi. Ostenta l’acreditació de qualitat internacional en gestió de clusters Gold Label, el major reconeixement en aquest camp. És fundadora de la primera xarxa internacional de clusters de cosmètica (Global Cosmetics Cluster) i de la primera entitat formativa business de la indústria de la bellesa: Beauty Business School.
www.beautyclusterbarcelona.com

Contacto: Helena Rodríguez – comunicacio@beautyclusterbarcelona.com
C/Mila i Fontanals, 14 – 08012 Barcelona