06 MAI | El Concurs Internacional de Perfumeria revela els guanyadors

El Concurs Internacional de Perfumeria revela els guanyadors del 2023

  • El Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent, ha celebrat la sisena edició de la seva gala anual de lliurament de premis a Teià durant la celebració del Maridatge dels Sentits.
  • Aquesta edició ha comptat amb un centenar de participants de 25 països, que han creat un perfum basat en la nota olfactiva de l’any: La bergamota.
  • El jurat el presideix el mestre perfumista Ramon Monegal, que ha celebrat l’existència d’un concurs en què els participants se sentin lliures per innovar i crear el que imaginin.
  • Els perfums finalistes han estat exposats a les principals perfumeries per ser descoberts pel gran públic que els ha pogut descobrir i votar el seu favorit.
  • El Concurs està organitzat pel Beauty Cluster, l’Ajuntament de Teià, Ainea Perfums i Noreste Studio i, a més, compta amb el patrocini i suport de la indústria de les fragàncies, representada per Bordas, Cosmo International Fragrances, CPL Aromas, Eurofragance, Iberchem, Lluch Essence, Ventós, Rafesa, Rosendo Mateu Perfums, Sandir i Scentmate by Firmenich.

Teià (Barcelona), 6 de maig de 2023. El passat 6 de maig s’ha celebrat la gala de lliurament de premis del Mouillette D’Argent en què s’han revelat els 3 guanyadors de la sisena edició que ha tingut com a protagonista la bergamota. La Gala, emmarcada com és habitual al Maridatge dels Sentits, ha consistit en una cerimònia íntima a la centenària casa pairal de Ca l’Antiga i ha comptat amb un centenar de convidats en representació de l’organització, el jurat, els finalistes, patrocinadors, col·laboradors i amics del Concurs.

El jurat ha premiat com a millor perfum a la categoria general el perfumista francès Sebastien Lacouture amb la seva fragància “Bergamote Torrefiee”. Com a guanyador del millor perfum Mouillette D’Argent 2023 va rebre també el premi Rosendo Mateu de 2.500 € lliurat per Joan Mateu Ceo de Rosendo Mateu Perfums.

De izquierda a derecha, Ramón Monegal, Sebastien Lacouture y Joan Mateu

El premi al millor perfum independent va ser per a la fragància “Eufòria” de la participant argentina Nina Lamaison qui, a més del guardó de plata dissenyat per la Joieria Majoral de Barcelona, va rebre una col·lecció completa la col·lecció completa de llibres ‘Nez+LMR – The Naturals Notebook’, editada per NEZ una editorial que promou la cultura de l’olfacte en tot el món.

Nina Lamaison, que no va poder acudir en persona a l’esdeveniment, va enviar un missatge emotiu als assistents

El perfum guanyador elegit pel vot del públic va ser “Sole Calabrese” del perfumista júnior dels Estats Units Max Rossa, que l’any 2021 ja havia guanyat el premi al millor perfum independent.

D’esquerra a dreta, Max Rossa, Andreu Bosch i Ivan Borrego

L’edició 2023 del Concurs va comptar amb més de 100 participants inscrits de 25 països diferents. Es van rebre 80 fragàncies i els 12 perfums finalistes, que es van enviar als membres del jurat i que van arribar a tots els punts de votació, es van obtenir gràcies a una exhaustiva preselecció que va estar encapçalada pel president del jurat.

El jurat està presidit pel Mestre perfumista Ramón Monegal, que a més d’atresorar una llarga i reeixida trajectòria a la indústria és Acadèmic de Número a la prestigiosa Academia del Perfume, una Fundació Cultural sense ànim de lucre amb la missió de la divulgació de l’univers perfum, amb èmfasi en la seva faceta de creació artística i que compta al seu si amb un grup d’Acadèmics entre els quals hi ha alguns dels millors perfumistes de parla hispana del món.

Completen el jurat experts del món del perfum, art, disseny i gastronomia. Ha comptat amb personalitats com els tres guanyadors de l’edició 2022, a més de Jessica Mignot de la revista Nez, Elizabeth Vidal de Puig, Irene Gisbert d’Ainea Perfums, el sommelier Cèsar Canovas, l’arquitecta Susanna Cots, Charo Moreno directora de la revista Beautyprof i els youtubers, experts en la divulgació sobre perfums, Andrés Croxatto (@AndresPerfumeMan) i Juan López Becerril (@huelememucho).

La cerimònia va tenir lloc a Ca l’Antiga, una centanària casa senyorial

L’esdeveniment va comptar també amb la participació de Rovena Raymo de l’empresa Simone Gatto, un dels principals productors mundials de Bergamota de Calàbria, que va fer una interessant explicació al públic sobre les característiques i la història d’aquesta nota olfactiva.

El Concurs Internacional de Perfumeria es consolida en aquesta sisena edició com un esdeveniment de trobada per a amants de la cultura olfactiva i un espai per al descobriment de joves talents que volen donar a conèixer la seva capacitat creativa.

En paraules del president del jurat, el mestre perfumista Ramón Monegal: “La raó d‟un concurs d‟aquest tipus és provocar la innovació. Els participants s’han de sentir lliures per fer allò que s’imaginen i hem d’apostar per l’atreviment i per la innovació”.

El creixement del Concurs també es deu gràcies als punts de venda de perfumeria que es converteixen en punts de votació per apropar al gran públic la possibilitat d’olorar i votar perfums de tot el món i promoure la cultura de l’olfacte. Aquest any es va poder votar a les perfumeries de Ruiz d’Ocenda (Bilbao), Le Secret du Marais (Madrid), Regia, Les Topettes i Isidro Cosmetic Shop (Barcelona), el Centre Cultural La Unión (Teià) i set localitats a tot Espanya de Perfumeries Júlia.

En finalitzar l’esdeveniment es va anunciar que la nota olfactiva del VII Concurs Internacional de Perfumeria serà el cuir, sent per primera vegada un acord i responent al desig del president del jurat que la propera edició sigui un gran repte per als participants i es rebin propostes innovadores.