EL SECTOR BEAUTY ÉS EL 4% DEL PIB DE CATALUNYA

Barcelona, 8 de maig de 2019. El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General d’Indústria, i la col·laboració del Beauty Cluster Barcelona han elaborat un mapeig sobre el sector de la bellesa català, que compta amb la presència de grans multinacionals estrangeres així com d’empreses locals amb una forta presència global.

Un total de 576 empreses del sector Beauty a Catalunya sumen una facturació total de 9.121 milions d’euros i ocupen a 29.310 persones, segons aquest estudi. A més destaca que a Catalunya el sector beauty és una indústria consolidada, amb la presència de grans multinacionals estrangeres així com d’empreses locals.

L’objectiu principal d’aquest projecte és l’actualització estratègica del sector Beauty a Catalunya i per aquest motiu s’ha treballat a realitzar, d’una banda, un mapeig i una quantificació del sector a Catalunya actualitzada; i de l’altra, una anàlisi de tendències a nivell global i una detecció i priorització dels reptes estratègics per a les empreses a nivell individual i per al sector com un tot.

El Beauty Cluster Barcelona és un dels principals dinamitzadors del sector i va ser creat l’any 2014 amb l’objectiu de fomentar el networking i facilitat la generació de projectes per a la millora de la competitivitat del sector. Actualment compta ja amb 165 socis i forma part del Programa Catalunya Clústers de la Generalitat de Catalunya, el quan aglutina actualment a 30 clústers.

Segons l’estudi, la facturació del Beauty a Catalunya va representar l’any 2017 un 4% del PIB català. El sector ha tingut una evolució alcista al llarg de la darrera dècada, amb un creixement més moderat entre el 2010 i el 2014 i una certa acceleració els últims 4-5 anys. En el període analitzat, la facturació del sector va augmentar gairebé 3 mil milions d’euros.