Èxit de la primera edició del Beauty Retail Lab

Barcelona, 21 de noviembre de 2019. El Beauty Cluster Barcelona ha organizat la primera jornada exclusiva sobre retail del sector de la bellesa. S’han donat cita 150 profesionals del sector interessats en conèixer el present y futur del retail beauty, les tendències internacionals, les últimes tecnologies i les eines necessàries per poder competir en el punt de venta.

El Beauty Retail Lab és el primer fòrum que ofereix una visió 360º i internacional sobre la evolució tecnològica, comportament del consumidor, canals i altres aspectes que són tendència. L’event ha comptat amb la presència de marques, retailers, especialistes en solucions, experts i altres agents clau del coneixement del retail en cosmètica i perfumeria i altres sectors que es poden traslladar i avançar bones pràctiques.

Durant la jornada es vàren tractar casos disruptius de retail como Pangea i exemples de casos d’èxit del retail en bellessa com Rituals o Perfumeria Júlia. Ambdós vàren coincidir en la importància d’anar més enllà de la venta pròpiament dita, oferint al consumidor una experiència única per a que es senti com a casa. El consumidor actual presenta un perfil més expert, és a decir, al entrar a la botiga coneix més sobre què és el que vol i com ho vol.

És per això que, en les paraules de Josep Alboquers – CEO de Perfumería Júlia “l’estrategia de marca ha de passar obligatòriament pel marketing comercial”.

Un dels temes presents en la sessión i que està a l’orden del dia va ser la sostenibilitat. Protegir, recuperar i financiar són las 3 paraules clau que resumeixen la ponencia de Mariano Lesser de Aktiva Design i el take home message per tal de concienciar als assistents de la importància del planeta si el beauty retail vol “el que és natural”.

L’ importància de les dades i la seva gestió estratègica i ètica per a finalitats comercials ha estat un dels temes que més interès ha despertat entre la audiència. Com l’ús de les noves tecnologies ens poden ajudar a entendre millor el comportament de compra o com podem escurçar o, inclús, eliminar el customer journey durant l’experiència. Així com, poder customitzar, agilitzar i ser més eficients en el punt de venta.

Asistente interactuando en el mueble digital de BeAromic
Les ponències magistrals s’han complementat amb una zona expositiva de noves solucions digitals en retail, idees innovadores de disseny de material en el punt de venta o tecnologies d’anàlisi del comportamient del consumidor en retail.

Al finalitzar la jornada, el clúster ha citat als assistents a la segona edició que es realitzarà al novembre de 2020 i que será cocreada novament amb la participació de les 190 empreses associades.