02 ABR | Mor Gloria Prats, creadora del Beauty Cluster

Barcelona, 2 d’abril de 2022. La família del Beauty Cluster està de dol per la defunció de Gloria Prats Castillo el passat 31 de març. Gloria, que ha rebut un últim adeu de la seva família i amics durant el dia d’avui, va contribuir decididament a la creació de la iniciativa Beauty Cluster en els seus orígens a més de l’impuls d’altres projectes i clústers a través del seu treball en la unitat de suport a clústers de ACCIÓ.

Persona dinàmica, honesta, familiar, treballadora incansable i capaç d’establir vincles profunds professionals i personals, va rebre l’encàrrec d’analitzar la viabilitat i el sentit de la creació d’un clúster d’empreses del sector de la bellesa en 2012. Entre 2012 i 2014 va treballar intensament a analitzar la cadena de valor del sector de la bellesa a Catalunya (que agrupa el 60% de la indústria espanyola) i a divulgar les bondats que podria tenir un clúster per al sector si es creava i dinamitzada correctament. Va desenvolupar tot tipus d’iniciatives que van ser la llavor dels èxits que després ha aconseguit el Beauty Cluster. Destaca entre aquestes iniciatives l’organització d’un viatge perquè el sector pogués descobrir el model de treball de Cosmetic Valley a França per a inspirar-se i entendre la importància de disposar d’una entitat d’aquest tipus per a la millora de la competitivitat empresarial.

A partir de 2014 va continuar ajudant i assessorant la Junta directiva del mateix una vegada es va constituir formalment com a entitat privada.

En paraules d’Ivan Borrego, gerent del Beauty Cluster: ‘Gloria és la mare i la líder que no sols va crear el Beauty Cluster, també va permetre que respirés els valors que ens han impulsat els últims vuit anys. Per a mi ha estat una amiga, però a més va ser una inspiració, una font d’aprenentatge i una persona amb la qual barallar braç a braç en aquests moments complicats que tenen tots els projectes en els seus inicis. Mai va perdre el somriure, l’energia ni les ganes de fer que tot funcionés millor. Sense ella el Beauty Cluster no existiria i en el seu record continuarem fent nostres els valors amb els quals ens va impregnar. Tot en el Beauty Cluster ens recordarà sempre a ella“.

Una representació institucional del clúster així com els seus familiars, amics i companys de treball de ACCIÓ l’han acompanyat avui en una emotiva cerimònia celebrada a Barcelona. Ha estat un últim adeu per a una persona que amb la seva manera de ser i energia ha deixat una petjada que serà inesborrable per al nostre sector.