03 JUN | Una missió d’èxit a Corea del Sud

Barcelona, 3 de juny de 2022. El Beauty Cluster ha organitzat una missió a Corea del Sud en el marc del projecte Global Cosmetics Cluster – Europe, una xarxa europea amb l’objectiu d’augmentar la col·laboració internacional amb finalitats comercials i de recerca, per tal d’impulsar el creixement de tots els membres del clúster. La missió es va dur a terme juntament amb altres clústers europeus membres de la xarxa GCC.eu: França (Cosmetic Valley), Portugal (AEEB), Itàlia (Polo Tecnologico della Cosmesi), Romania (Transilvania Lifestyle Cluster) i Turquia (IKMIB).

Delegació Europea de GCC.eu participant a la Missió a Corea del Sud

La missió va consistir en 4 dies plens d’activitats i esdeveniments relacionats amb la indústria de la bellesa que van ajudar a les empreses participants a descobrir les novetats i tendències que ofereix un mercat com el coreà, a més d’impulsar la generació de nous contactes professionals a nivell internacional, tant amb la delegació europea com amb agents locals d’interès per a les empreses membres dels clústers.

Al llarg d’un primer dia ocupat, els 30 representants i membres del clúster van poder visitar el centre d’R+D de l’empresa de bellesa insígnia Kolmar Korea. A Kolmar Korea li apassiona avançar, i això inclou el primer servei ODM a la indústria de la cosmètica a Corea, inversions contínues en R+D i enfocaments als mercats xinès i nord-americà. Un jugador a tenir en compte al mercat de cosmètics coreà.

Visita a Kolmar Korea 

Després d’aquesta interessant visita, les empreses participants van assistir a un esdeveniment de networking obert en el qual, mitjançant presentacions breus i directes, van poder conèixer i provar diferents marques del sector amb producte acabat.

Esdeveniment de networking a Osong Bio Valley

Els participants també van viatjar a Osong per signar un MOU (memorandum d’entesa) amb el centre de bellesa Chungbuk Province, FKCCI i l’International Beauty Industry Trade Association (IBITA).

Visita a Pion-Tech Co. 

La visita va continuar després de la signatura amb una visita guiada a la principal empresa biològica PION-TECH CO., LTD’s Cosmetic Factory.

El segon dia de la nostra estada d’una setmana a Seül, els membres de Global Cosmetics Cluster Europe van tornar a tenir l’oportunitat de participar en una agenda ocupada però inspiradora.

Abe Cho – Grace International  /  Federica Campari – L’Oréal Korea  /  James No – Sephora Korea 

El matí va començar amb força amb conferències il·luminadores a càrrec de GM James (Jim) No de SEPHORA Korea, la GM Federica Campari del Centre d’Innovació de L’Oréal Korea i el director general de Grace International, Abe Cho, tot gaudint d’un esmorzar en xarxa.

Aleshores, la delegació va tenir l’oportunitat de fer una gira de comerços per aprofundir en el mercat de cosmètica de Corea, recorrent els principals districtes de bellesa Seongsu, Sinsa i Gangnam, i explorant les botigues insígnies de les marques de bellesa més grans de Corea!

El tercer dia va ser el moment de la jornada cultural de l’agenda per tal de conèixer la realitat quotidiana de la població local i poder entendre la seva manera de viure, comportar-se i relacionar-se entre ells. Això ajuda molt a entendre el consumidor local i a saber identificar per què certes tendències tenen sentit i com han sorgit en un context com el que hem pogut trobar a Corea. Es van combinar visites més tradicionals amb altres de més contemporànies, com…

Visita cultural a Gyeongbokgung Palace

Després de tres dies de centres d’R+D i visites comercials, sessions de networking, conferències i visites culturals, GCC.EU delegation va poder gaudir del més destacat de l’expedició: participar a COSMOBEAUTY SEOUL 2022, una de les exposicions de bellesa més reconegudes de Corea.

Allà, els representants de  GCC.EU podrien signar un MOU amb FKCCI i l’International Beauty Industry Trade Association (IBITA), discutir amb els compradors al seu estand i descobrir tots els secrets del K-Beauty a través de la visita de més de 250 quioscos d’expositors. També podien participar en reunions B2B i entrevistes de premsa organitzades per FKCCI.

Iniciatives d’aquestes característiques són possibles gràcies als nostres socis locals IBITA i FKCCI i a la seva amabilitat i eficiència en la coorganització de l’agenda i, per descomptat, al projecte europeu de suport a la internacionalització de les petites i mitjanes empreses de la indústria cosmètica, en què el clúster està directament implicat i que està cofinançat pel programa COSME de la Unió Europea.