Vytrus Biotech llança crowdfunding d’inversió

  • L’empresa, membre del Beauty Cluster, llança una campanya de crowdfunding d’inversió per a ampliació de capital amb SociosInversores de 1.000.000 euros.
Barcelona, 25 de setembre de 2019. Vytrus Biotech, S.L. llança una ronda de finançament per expandir el seu negoci, amb l’objectiu d’obtenir 1,5 milions d’euros, ampliables fins a un màxim de 2 milions en funció de la demanda que rebi. La ronda es divideix per una banda en un tram “equity” d’un milió d’euros (ampliació de capital), del que ja es té un important percentatge finançat per socis inversors de la companyia i nous inversors, destacant com lead investor, el family office del holding Perfumeries Júlia, i d’altra un tram “venture debt” (capital no dilutiu) que ja s’ha signat amb l’Institut Català de Finances per 0,5 milions d’euros.

Aquesta empresa fundada el 2009 com Spin-Off de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, per Òscar Expósito i Albert Jané, treballa amb cèl·lules mare vegetals, i a través d’una plataforma biotecnològica pròpia desenvolupa i produeix ingredients actius d’alt valor afegit, dissenyats per al benestar de les persones i amb aplicacions com antienvelliment, anticaiguda del cabell, antiacne, fotoprotecció, emblanquiment de la pell o protecció de pells sensibles.

Compta amb un total de 14 productes multi-actius, 5 patents, que han rebut importants reconeixements i premis internacionals de primer nivell, a destacar en aquest 2019 els atorgats a la Fira In-Cosmetics, la més important del sector, a l’últim llançament Vytrus Olea Vitae, amb l’OR dels Innovation Award, i també va guanyar el OR a l’ingredient més sostenible, el Green Award 2019, pel producte Sarcoslim Re-shape.

A més, Vytrus Biotech està compromesa amb el medi ambient: combina la seva tecnologia d’última generació amb pràctiques totalment sostenibles que li permeten obtenir productes naturals amb alta eficàcia i patentables, alhora que redueix més del 99% l’ús d’aigua i sòl cultivable comparat amb els cultius vegetals tradicionals: transforma la cosmètica per conservar i mantenir el planeta.

Actualment Vytrus comercialitza els seus ingredients i productes en mercats de dermocosmètica i salut de 21 països, disposant d’una àmplia xarxa de distribuïdors i acord comercial que li permetrà vendre els seus productes en més de 54 països. Per aquest motiu la seva xarxa comercial es focalitzarà en els propers 3 anys en els 14 països més importants, que poden aportar un creixement més gran a l’empresa. Aquests són Espanya, França, Estats Units, Brasil, Colòmbia, Xina, Japó, Alemanya, Itàlia, Regne Unit, Mèxic, Dinamarca, Suècia i Corea del Sud.
Vytrus tancarà 2019 sobre els 1,2 milions d’euros de facturació (0.830.000 a l’agost), el que suposarà multiplicar per 3 les vendes de fa 3 anys. Aquest increment exponencial de la facturació es deu majoritàriament a l’expansió dels seus productes propis versus els productes produïts en exclusiva per a multinacionals terceres (contractmanufactoring).

Les vendes dels productes propis, que són el motor de l’empresa, creixen a una taxa anual composta (CAGRE) del 98%, amb un marge brut proper al 80%. El grau d’internacionalització ha crescut any rere any, arribant a dia d’avui prop del 70% de la facturació.

Per 2023 l’empresa té l’objectiu de superar els 5 milions d’euros i ser un referent a nivell mundial en l’àmbit de la cosmètica sostenible basada en espècies vegetals.

Amb aquest horitzó i pla de negoci, gràcies a la previsió de captar 1,5 milions d’euros a través d’aquesta campanya de crowdfundig, Vytrus Biotech té previst accelerar la seva expansió i ampliar la força comercial i capacitat productiva, a la qual dedicarà el 50 % del finançament captat, acompanyada d’una ampliació de les seves instal·lacions i una forta inversió en R + d, per produir a una major escala i desenvolupar tant productes cosmètics com sanitaris, que la consolidin i pugui seguir sent l’empresa de referència en el camp de les cèl·lules mare vegetals.

Vytrus Biotech ofereix una oportunitat d’inversió i participació en un projecte amb un brillant futur, on la major part del risc, el tecnològic, ja s’ha superat, i el qual a més de les finestres de sortida habituals en les inversions en empreses tecnològiques, aquest portarà a cotitzar la companyia en un mercat alternatiu borsari (Euronext, MAB), per oferir una sortida addicional als inversors. El fet de cotitzar en un mercat borsari per a Pimes en expansió, permet a la companyia enfortir el seu prestigi davant clients i proveïdors internacionals, aconseguir liquiditat i notorietat, oferir als inversors més garanties de professionalitat i transparència i alhora facilitar als socis que desitgin liquidar la seva posició al trobar venedors a un valor explícit.

Vytrus Biotech en xifres:
  • 14 actius ingredients desenvolupats i produïts.
  • 4 tones de producte
  • 21 països com a mercat actual, i amb acord signat amb 54
  • 1,2 milions d’euros de facturació prevista per al 2019
  • Previsió de facturació per al 2023 de 5.000.000 €
  • Creixement de la venda de productes propis amb una taxa anual composta (CAGRE) del 98%, amb un marge brut de prop del 80%
  • 5 premis internacionals de primer nivell, com el guardó al millor actiu cosmètic del món (Olea Vitae) i l’actiu més sostenible del món (Sarcoslim Reshape)
  • Equip de 22 persones
  • Instal·lacions de més de 900 m2.